2024-2025 BAİBU ULOS NİSAN AYI ULUSLARARASI / ULUSAL SINAVALAR VE LİSE DİPLOMASI İLE ALIM

19 Nisan 2024 Cuma

ÖNEMLİ 1:  2000  ÖNCESİ DOĞUMLULARIN BAŞVURULARI DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.

LİSEDEN MEZUN OLMAYAN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURUSU DEĞERLENDİRMEYE ALINMAYACAKTIR.

ÖNEMLİ   2: KABUL MEKTUBU KESİN KAYIT HAKKI VERMEZ. BAŞVURU VEYA BELGELENDİRME SÜRECİNDE
ADAY KAYNAKLI BİR HATA VEYA İSTİSMAR TESPİT EDİLDİĞİNDE ÜNİVERSİTE KESİN KAYIT YAPMAMA HAKKINI SAKLI TUTMAKTADIR.

ÖNEMLİ  3: TIP, DİŞ, BİLGİSAYAR VE MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ, MİMARLIK, HUKUK, HEMŞİRELİK VE FİZYOTERAPİ
Bölümlerine ilgili tercihlerde başvuru alınmayacaktır.

NOT :          * Ödeme sadece online olarak sistem üzerinden yapılacaktır. Kesinlikle başka bir hesaba ödeme yapmayınız.

*Ödeme İşlemi tamamlanana kadar ilgili ekrandan çıkmayınız.

*Başvurularınızı Bilgisayar veya Dizüstü Bilgisayardan gerçekleştiriniz. Siteye  giriş yapamazsanız farklı browserlardan deneyiniz.(Explorer ,Firefox.vs....)

* Sadece kazanan öğrencilere davet mektubu gönderilecektir.
                       * Ayrıca başvuru yaptığınız internet sitesinden giriş yaparak tercih ettiğiniz karşısında kazandı ibaresini görmeniz durumunda kazandığınızı öğrenebileceksiniz.

*TÖMER'de kaydı bulunan veya TÖMER'e kayıt yaptıran öğrencilerden başvuru ücreti alınmamaktadır.

ONLINE BAŞVURU

Uluslararası Öğrencileri için 2024-2025 Eğitim Öğretim yılına ilişkin Lisans / Ön Lisans başvuruları online olarak  22.04.2024-05.05.2024  tarihleri arasında https://ubys.ibu.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=3 web adresinden gerçekleştirilmektedir. Öğrenciler kişisel, eğitim ve sınav bilgilerini girerek ve gerekli dosyalarını sisteme yükleyerek başvurularını tamamlamaktadırlar.

Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımız için tıklayınız.

Online Başvuru Sistemi ile İlgili Açıklamalar

Online başvurusu esnasında dijital olarak aşağıdaki belgelerin yüklenmesi gerekmektedir:

- Vesikalık Fotoğraf

- Onaylı Pasaport Fotoğrafı

-Lise Diploması (Türkçe veya İngilizce)

-Lise Transkripti (Türkçe veya İngilizce) (Lise diplomasında başarı puanı yer alıyorsa yüklenmesi zorunlu değildir)

-Varsa Ulusal veya Uluslararası Sınav Sonuç Belgesi

Not: TÖMER Belgesi olmayan öğrenciler  yerine Lise Diploması ekleyebilirler.

Lise Diploması Kabul Puanları için tıklayınız

Program Tercihleri ile İlgili Açıklamalar

Her adayın 3 program tercih hakkı bulunmaktadır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme Tarihleri: 06-10 Mayıs 2024

Online Başvuru süreci sonrasında tüm başvurular ilgili komisyonumuzca detaylıca incelenmekte ve değerlendirilmektedir.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından Üniversitemiz programları için belirlenen kontenjanlar limitinde değerlendirme yapılmaktadır.

Değerlendirme komisyonumuzca programlar için ülke kontenjanları belirlenebilmektedir.

Öğrenciler başvuru sırasında girmiş oldukları e-posta adresine gönderilen erişim kodu ile başvuru sonucunu görüntüleyebilmektedir.

Bir programa yerleşmeye hak kazanan adaylar başvuru sonuç ekranından kabul mektuplarını görüntüleyebilmekte ve indirebilmektedirler. Kabul mektupları doğrulama koduna ve kare koduna sahiptir; bu sayede Elçilikler kabul mektuplarını üniversitemiz resmî web sitesi üzerinden doğrulayabilmektedir.

KESİN KAYIT

Üniversitemizde bir programa yerleşmeye hak kazanan adaylar kabul mektuplarında da belirtilecek olan şekliyle  01.07.2024-19.07.2024 tarihleri arasında ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜNE gerekli belgelerin asıllarını ya da onaylı suretlerini teslim ederek kesin kayıtlarını gerçekleştirerek Üniversitemiz öğrencisi olmaya hak kazanacaktır.

Kesin kayıt öğrenci adayının kendisi ya da resmi vekalet verdiği vekili tarafından gerçekleştirilecektir.

KESİN KAYIT İÇİN VERİLEN TARİHLERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR.

Kesin Kayıt İçin Gerekli Olan Belgeler:

-Pasaport veya Kimlik Aslının onaylı sureti: (Aslı Türkçe veya İngilizce değil ise onaylı tercümesi)

-4 adet Vesikalık Fotoğraf

-Lise diploması: Aslının onaylı sureti (Aslı Türkçe değilse onaylı tercümesi)

-Lise diploması Denklik Belgesi: Diplomanın Türkiye tarafından denk kabul edildiğini gösterir belge yurt dışında Türk Konsolosluklarından veya yurt içinde Milli Eğitim Müdürlüklerinden alınmış olmalıdır.

Transkript: Aslının onaylı sureti (Türkçe değilse onaylı tercümesi) (Lise diplomasında başarı puanı yer alıyorsa teslimi zorunlu değildir.)

KESİN KAYIT SIRASINDA:

Vekalet Belgesi: Kesin kayıt vekaletle gerçekleştirilmişse resmi vekalet evrakı teslim edilmelidir.

Türkçe Dil Yeterlik Sertifikası: Zorunlu değil

İngilizce veya Arapça Dil Yeterlik Sertifikası: Zorunlu değil