Başvuru Esasları

Başvuru Esasları

MADDE 6- (1) Yükseköğretim Kurulunca yurtdışından yabancı uyruklu öğrenci alımı için onay verilen ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim veren programlar için ilgili yılda alınacak uluslararası öğrencilere ilişkin kontenjanlar; ilgili Bölüm Başkanlıklarının teklifi, Koordinatörlüğün önerisi ile Üniversite Senatosunda karara bağlanarak Yükseköğretim Kurulu tarafından çıkarılan kılavuzda yayınlanmak üzere Yükseköğretim Kuruluna sunulur. Lisansüstü programlar için ilgili yarıyılda alınacak uluslararası öğrencilere ilişkin kontenjanlar ilgili Enstitü Anabilim Dalı Başkanlıklarının teklifi, Koordinatörlüğün önerisi ile Üniversite Senatosunda karara bağlanır.
(2) Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara ait başvuru takvimi Koordinatörlüğün web sayfasında ilan edilir.
(3) Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ön lisans ve lisans için ilan edilen kontenjanlara ön BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Alımına İlişkin Puan Cetveli’nde gösterilen puan aralıklarına göre başvuru alınır.
(4) Ön lisans ve lisans programlarına uluslararası öğrenci adaylarının başvuru ve tercih yapabilmeleri için lise ya da dengi bir okul mezunu veya bu okulların son sınıf öğrencisi olmaları gerekir.
(5) Lisansüstü programlara uluslararası öğrenci adaylarının başvuru ve tercih yapabilmeleri için en az lisans veya yüksek lisans mezunu olmaları gerekir. (6) Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvuran uluslararası öğrenci adaylarının ilgili programa kabul edilmeleri halinde ilgili birimin yapacağı özel yetenek sınavında başarılı olmaları halinde kesin kayıtları yapılır.