Uluslararası Öğrencilerde Aile İndirimi Duyurusu

14 Mart 2024 Perşembe

Uluslararası Öğrencilerde Kardeş İndirimi Duyurusu

Üniversitemiz okuyan Uluslararası Öğrencilerin,

-15 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3. Maddesi’nin 2. fırkasında yer alan;

‘Yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları dâhilinde kayıt yaptıracak yabancı öğrencilerden ailesi ve kendisi Türkiye'de ikamet izni almış olanlardan; aynı aileye mensup birden fazla öğrencinin devlet yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam etmesi durumunda bu öğrenciler için belirlenen öğrenim ücretlerine, %25 oranından az olmamak üzere ilgili yükseköğretim kurumları tarafından indirim yapılır.

• İlgili madde kapsamında mevcut indirimden faydalanmak isteyen öğrencilerin ödemeleri gereken öğrenim ücretlerine %30 indirim uygulanması (Senato  Kararı 12.10.2023)

• Ayrıca ilgili madde kapsamında indirimden faydalanmak isteyen Uluslararası Öğrencilerin her dönem başında aşağıda yer alan evrakları getirmesi gerekmektedir:
    • Başvuru Dilekçesi
    • Ailesi ve Kendisinin İkamet İzin Belgesi
    • Kendisinin Öğrenci Belgesi
    • Aynı Aileye Mensup Diğer Öğrencinin Devlet Yükseköğretim Öğrenci Belgesi

NOT: Başvuru evraklarını eksik ve hatalı teslim eden öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvurular;

Önlisans ve Lisans Öğrencileri Rektörlük Öğrenci İşlerine,

Yüksek Lisans ve Doktora programlarına devam eden öğrenciler Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'ne başvuru yapacaktır.